Прокурорская Правда: вся правда о ГПУ, новости прокуратурыи силовых ведомств, аналитика событий в Украине, России
Вы находитесь здесь:Главная/Новости/Як позбутися кліщів: назвали ефективні способи

Як позбутися кліщів: назвали ефективні способи

Як позбутися кліщів: назвали ефективні способи
15.04.2018

Для того, щоб витягти кліща під час прогулянки або більш тривалого походу на природу, досить мати під рукою звичайну нитку.

Про це пише НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на Обозреватель.

Як заявив лікар-інфекціоніст Аркадій Митлошук, найоптимальнішим методом буде зав’язування нитки між його хоботком і шкірою, і розхитуючи кліща, витягнути його. Після цього кліща бажано оглянути. Головне, щоб витягнувся хоботок.

Залишений в рані хоботок викликає вторинне запалення і його повторно потрібно буде видаляти хірургічним способом.

Місце укусу треба обробити йодом, спиртом або одеколоном, а після відпочинку все одно відвідати лікаря.

“Завжди потрібно мати на увазі, що кліщ повзе від низу до верху. Не буває такого, щоб він впав на голову і почав лізти на ноги. Бажано ходити по середині стежок, носити одяг з манжетами, широкополі капелюхи, не використовувати в лісі парфумів і речовин із запахом, які можуть цих кліщів приваблювати”, – додав медик.

При цьому Митлошук не виключив того, що симптоми зараження можуть проявлятися навіть тоді, коли людина і не підозрювала про укус.

“Якщо потім людина звертається із захворюванням, яке переносить кліщ – кліщовий бореліоз або хвороба Лайма, то при певному відсотку випадків люди заперечують факт присмоктування кліща”, – зазначив лікар.

Нагадаємо, кліщі активні в квітні-червні, а також в серпні-вересні.

Раніше “НАРОДНА ПРАВДА” інформувала, що кліщі можуть переносити смертельно небезпечний вірус.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.


Джерело статті: “https://narodna-pravda.ua/2018/04/15/yak-pozbutysya-klishhiv-nazvaly-efektyvni-sposoby/”

Прокурорская правда — это новый конструктивный проект, главная цель которого комплексное изучение совокупности процессов, происходящих в нашем государстве: социально-гуманитарных, экономических и политических.  Основные направления деятельности сайта Прокурорская правда:  - Комплексные и глубокие исследования внутренней и внешней политики государства,  - Мониторинг социальной и, естественно,  политической жизни людей, имеющих влияние на положение дел в государстве, - Оценка всевозможных экономических, политических рисков,  исходя из значимых действий власть имущих. Прокурорская правда — журналистский проект, имеющий честь настоящего прокурора.  Проект Прокурорская правда — на защите правды для каждого человека.

TOP