Прокурорская Правда: вся правда о ГПУ, новости прокуратурыи силовых ведомств, аналитика событий в Украине, России
Вы находитесь здесь:Главная/Новости/Сотні малюків у небезпеці: хвора на туберкульоз лікар оглядала дітей

Сотні малюків у небезпеці: хвора на туберкульоз лікар оглядала дітей

Сотні малюків у небезпеці: хвора на туберкульоз лікар оглядала дітей
22.04.2018
Під Одесою лікар, хвора на туберкульоз, займалася обстеженням дітей




Оглядом дітей у Білгород-Дністровському займалася лікар-педіатр, в якої нещодавно виявили туберкульоз. Про це повідомив головний лікар Білгород-Дністровської багатопрофільної лікарні Ігор Десятник, передає УНН. Повідомляється, що з хворим на туберкульоз медиком контактували близько 600 дітей.

"В контакті з лікарем знаходилося близько 600 дітей. Вже 24 квітня лікарня отримає туберкулін для того, щоб провести діагностику всім дітям, які були з лікарем в контакті", — сказав головлікар.

Також, за словами Десятника, у разі необхідності, маленьким пацієнтам нададуть усі потрібні препарати.

"У випадку, якщо комусь із дітей потрібно пройти лікування, таким пацієнтам будуть надані всі необхідні препарати, які на даний момент є в наявності", — заявив головлікар.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Супрун розвіяла міф про флюорографію. Проведення масових флюорографічних обстежень у здорових людей не допоможуть запобігти захворюванню на туберкульоз. Про це заявила у "Фейсбуці" в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

За її словами, проведення масових флюорографічних обстежень у здорових людей з метою зупинити туберкульоз – це міф, породжений "радянської" системою охорони здоров’я.

"По-перше, флюорографія дозволяє виявити лише розвинуті форми захворювання. На ранній стадії хвороба не призводить зміни в легенях, тому навіть якщо пацієнт вже інфікований, флюорографія цього не покаже. По-друге, флюорографічні обстеження часто обходять саме тих людей, хто найбільше ризикують захворіти – пацієнтів з незабезпечених і уразливих груп населення.

За словами Супрун, для запобігання туберкульозу пацієнту слід проходити огляд у сімейного лікаря, де він відповідає на питання, які можуть визначити можливість захворювання. Якщо лікар бачить потребу – він пропонує пацієнту здати мокротиння на аналіз. Вона покаже, чи є в організмі збудник хвороби.



Джерело статті: “https://znaj.ua/society/sotni-malyukiv-u-nebezpeci-hvora-na-tuberkuloz-likar-oglyadala-ditej”

Похожие материалы (по тегу)

Прокурорская правда — это новый конструктивный проект, главная цель которого комплексное изучение совокупности процессов, происходящих в нашем государстве: социально-гуманитарных, экономических и политических.  Основные направления деятельности сайта Прокурорская правда:  - Комплексные и глубокие исследования внутренней и внешней политики государства,  - Мониторинг социальной и, естественно,  политической жизни людей, имеющих влияние на положение дел в государстве, - Оценка всевозможных экономических, политических рисков,  исходя из значимых действий власть имущих. Прокурорская правда — журналистский проект, имеющий честь настоящего прокурора.  Проект Прокурорская правда — на защите правды для каждого человека.

TOP