Прокурорская Правда: вся правда о ГПУ, новости прокуратурыи силовых ведомств, аналитика событий в Украине, России
Вы находитесь здесь:Главная/Новости/Похорони по-новому: українців вразили колапсом у морзі

Похорони по-новому: українців вразили колапсом у морзі

Похорони по-новому: українців вразили колапсом у морзі
03.05.2018

У морзі Миколаївського бюро судово-медичної експертизи накопичилося понад 40 трупів, на розтин яких суди не дають дозвіл.

Про це заявила начальник обласного бюро СМЕ Ольга Дерюгіна, повідомляє НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на “Нovosti-N”.

“На сьогоднішній день в Миколаївському обласному бюро судово-медичної експертизи склалася ситуація, пов’язана з накопиченням тел, які підлягають судово-медичній експертизі. На даний момент у нас знаходиться 41 тіло, але немає рішення суду”, – сказала вона.

Дерюгіна підкреслила, що з боку бюро затримок немає і СМЕ готова почати всі необхідні процедури щодо розтину та подальшої видачі тіл родичам одразу після прийняття судових рішень.

Ситуація ускладнюється браком холодильників для зберігання тіл. Морг бюро розрахований на одночасне зберігання 25 тіл. Також невтішний в даній ситуації і прогноз синоптиків – в найближчі дні очікується рекордна спека.

Тіла скупчилися за 4 дні свят – з 27 квітня. Померлі у віці від 23 до 92 років надійшли з Миколаєва та інших населених пунктів області.

Нагадаймо, в Україні з 15 березня змінені правила поховання. У зв’язку з цим у суспільстві виникла паніка і хаос.

Як роз’яснили експерти, в зв’язку зі змінами в законодавстві експертизу проводитимуть далеко не кожному померлому.

Раніше представник ритуального будинку Андрій Дудник зазначив, що українці масово кремують померлих, оскільки це коштує значно дешевше, ніж організація похорону. При цьому крематорії існують лише в Києві, Харкові та Одесі. Тому небіжчиків везуть туди з усієї України.


Джерело статті: “https://narodna-pravda.ua/2018/05/03/pohorony-po-novomu-ukrayintsiv-vrazyly-kolapsom-u-morzi/”

Похожие материалы (по тегу)

Прокурорская правда — это новый конструктивный проект, главная цель которого комплексное изучение совокупности процессов, происходящих в нашем государстве: социально-гуманитарных, экономических и политических.  Основные направления деятельности сайта Прокурорская правда:  - Комплексные и глубокие исследования внутренней и внешней политики государства,  - Мониторинг социальной и, естественно,  политической жизни людей, имеющих влияние на положение дел в государстве, - Оценка всевозможных экономических, политических рисков,  исходя из значимых действий власть имущих. Прокурорская правда — журналистский проект, имеющий честь настоящего прокурора.  Проект Прокурорская правда — на защите правды для каждого человека.

TOP