Прокурорская Правда: вся правда о ГПУ, новости прокуратурыи силовых ведомств, аналитика событий в Украине, России
Вы находитесь здесь:Главная/Новости/ЗНО 2018: без яких документів абітурієнта не впустять на тестування

ЗНО 2018: без яких документів абітурієнта не впустять на тестування

ЗНО 2018: без яких документів абітурієнта не впустять на тестування
03.05.2018
ЗНО 2018: без яких документів абітурієнта не впустять на тестування
В Україні для проходження ЗНО зареєструвалось 335 843 особи, найбільше — на українську мову та літературу, таких 333 171 особа. Сьогодні, 3 травня, стартує реєстрація на додаткову сесію зовнішнього незалежного оцінювання, яка триватиме до 21 травня, пише газета "Експрес".
— Додаткова сесія ЗНО відбудеться у липні, днями були визначені дати проведення тестувань, — зазначає Лариса Середяк, директорка регіонального центру оцінювання якості освіти. — Розпочнеться вона 2 липня тестуванням з української мови і літератури; 3 липня відбудеться ЗНО з математики; 4 липня — з англійської та іспанської мов; 5 липня — з біології та німецької мови; 6 липня — з історії України; 9 липня — з географії та французької мови; 10 липня — з фізики. Завершиться додаткова сесія 11 липня тестуванням з хімії.
— Хто може проходити ЗНО не на основній, а на додатковій сесії?
— Учасники, які з поважних причин, наприклад, за станом здоров’я, не змогли з’явитись у пункт тестування на основне ЗНО — впродовж трьох днів після ЗНО мають подати відповідну заяву з медичною довідкою. Також тестування на додатковій сесії складатимуть учасники АТО, жителі тимчасово окупованих територій, засуджені до позбавлення волі або взяті під варту (вони складають у пункті тестування на території в’язниці чи СІЗО), а також ті, хто навчається за програмами обміну за кордоном і одразу реєструвався на додаткову сесію.
Крім цього, вперше на додатковій сесії буде апробовано ЗНО з використанням завдань, надрукованих шрифтом Брайля — всього тестування таким чином в Україні складатиме 10 осіб.
— Як абітурієнту дізнатись, у якому пункті він писатиме ЗНО?
— На інформаційних сторінках зареєстрованих учасників уже розміщені запрошення-перепустки, які містять інформацію про пункти тестування — місто, вулицю, номер школи. Їх потрібно роздрукувати з персональної сторінки, адже без цього документа абітурієнта не допустять до пункту тестування.
Так само слід підготувати оригінал документа, за яким учасник реєструвався — паспорт чи свідоцтво про народження. Не допустять до складання ЗНО і без сертифіката — їх центри надсилали абітурієнтам одразу після реєстрації.
— Що робити, якщо не отримав сертифікат?
— Найперше — слід перевірити стан опрацювання документів за допомогою спеціального сервісу, ввівши номер реєстраційної картки на сайті Українського ЦОЯО. Так можна відстежити, де тепер перебуває лист.
Проте наразі маємо проблему з тим, що частина абітурієнтів під час реєстрації не вказала зворотну поштову адресу. Також пошта повертає рекомендовані листи із сертифікатом назад до нас — якщо адресати не забрали їх впродовж місяця. Ці сертифікати зберігаються у регіональних центрах — там їх можна забрати.
Більше корисної інформації читайте у свіжому номері газети "Експрес"
Головні новини за добу — в нашій щоденній розсилці y Telegram
Олена КОВАЛЬСЬКА




Джерело статті: “http://expres.ua/news/2018/05/03/293426-zno-2018-dokumentiv-abituriyenta-ne-vpustyat-testuvannya”

Похожие материалы (по тегу)

Прокурорская Проверка — это служба автоматической агрегации и обработки (систематизации) новостей, которые публикуются на официальных сайтах прокуратуры. На сайте размещены новости о фактах возбуждения, ходе и результатах расследования уголовных дел, находящихся в производстве следователей прокуратуры, которые в соответствии с УПК могут исходить лишь от органа расследования.

TOP