Прокурорская Правда: вся правда о ГПУ, новости прокуратурыи силовых ведомств, аналитика событий в Украине, России
Вы находитесь здесь:Главная/Новости/Розкішні авто та дорогий будинок: журналісти показали майно члена ВККС

Розкішні авто та дорогий будинок: журналісти показали майно члена ВККС

15.04.2018

Саме від ВККС повністю залежить якість проведення судової реформи. Зрозуміло, що її членами мають бути люди з бездоганною репутацією, але, на жаль, це зовсім не так.

Про це пише НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на PROSUD.

Знайомтесь, член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України – Юрій Георгійович Тітов.

На сайті Вищої кваліфікаційної комісії суддів розміщена офіційна біографія Юрія Георгійовича Тітова. Свою суддівську кар’єру він розпочав у 1983 році, коли почав виконувати обов’язки народного судді Києво-Святошинського районного суду. Того ж року Юрій Георгійович став суддею Мінського районного народного суду м. Києва. З 1990 року по 1995 роки був членом Київського міського суду. А після цього у 1995 році робить стрімкий кар’єрний стрибок та стає суддею Верховного суду України, де працює аж до 2016 року.

Коли Юрій Георгійович працював на посаді судді Верховного суду, його було обрано членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів України рішенням XІІ позачергового з’їзду суддів України від 25 вересня 2014 року.

Юрій Георгійович Тітов родом із Одещини, там навчався і довгий час працював. Сьогодні він входить до складу Наглядової ради Національного університету “Одеська юридична академія”, президентом якої є Сергій Ківалов. Більше того, у засобах інформації неодноразово зазначали, що Юрій Тітов є кумом Сергія Ківалова.

Сьогодні Юрій Георгійович Тітов заробляє досить багато, адже заробітна плата члена ВККС становить майже 250 тис. грн в місяць. За 2017 рік він задекларував 2 624 326 грн заробітної плати.

Втім, такий високий дохід Юрій Георгійович почав отримувати лише з 2017 року. Натомість до цього Юрій Тітов з 1995 по 2016 роки отримував звичайну суддівську зарплату. У своїх деклараціях за 2014, 2015 та 2016 роки він вказав 1,3 млн грн заробітної плати та пенсії. Ще 1 млн грн доходу Юрій Георгійович отримав від продажу майна. Однак його дружина, пані Тетяна, за цей період задекларувала 422 тис. грн доходу.

Також подружжя задекларувало 1678 грн в якості подарунка від Верховного суду.

Декларація Юрія Тітова рясніє дорогими автомобілями, будинками та квартирами. Зокрема у 2018 році Юрій Георгійович зареєстрував успадкований від батька будинок площею 279 кв. м. з басейном та землю під ним. Розташоване житло у с. Шпитьки, що неподалік Києва.

Інший будинок, який Юрій Тітов успадкував від батька, знаходиться в Одеській області, м. Балта. Площа цього житла 200 кв. м. У цьому ж місті знаходяться дві земельні ділянки Юрія Георгійовича.

У своїй декларації Юрій Тітов також вказав 10 соток землі в Києві, власником якої став у 2005 році. У реєстрі речових прав на нерухоме майно інформації про цю ділянку немає. Однак на кадастровій карті нам вдалося знайти 10 соток землі, якою володіє член ВККС. Ця ділянка розташована на території, що була приватизована членами товариства індивідуальних забудовників “Десенка”.

Окрім цього, Юрій Тітов задекларував квартиру в дачному будинку в Бурлачій Балці, що неподалік Одеси. Її площа 98 кв. м.

Тетяна Леонідівна Тітова задекларувала будинок та три земельні ділянки в Обухові. Також пані Тетяна є власником квартири в Києві площею 38 кв. м., а разом зі своєю дочкою та дочкою Юрія Тітова володіє ще однією столичною квартирою на 115 кв. м.

Батько пані Тетяни не так давно, у 2014 році, став власником земельної ділянки в Козині, на якій розміщений невеличкий будинок.

Також подружжя володіє доволі дорогими автомобілями. Зокрема у 2011 році вони придбали Mitsubishi Pajero Wagon 2011 року за 463 тис. грн, а у 2013 – новеньке SsangYong Kyron за 221 тис.₴

Серед заощаджень подружжя Тітових має 1,4 млн грн готівки та 4 тис. доларів на рахунку в банку.

Як раніше писала “НАРОДНА ПРАВДА”, елітні будинки та автомобілі, великі суми готівки – вже звичний “набір” у електронних деклараціях українських прокурорів. Звичним є і запитання: звідки в українських високопосадовців кошти на придбання цього майна, адже зарплати у них відносно низькі.

Додамо, що електронне декларування майна дозволило журналістам та активістам нарешті побачити реальні статки українських чиновників. Як виявилося, не надто високі зарплати дозволили їм стати власниками елітного нерухомого та рухомого майна.

Прокурорская правда — это новый конструктивный проект, главная цель которого комплексное изучение совокупности процессов, происходящих в нашем государстве: социально-гуманитарных, экономических и политических.  Основные направления деятельности сайта Прокурорская правда:  - Комплексные и глубокие исследования внутренней и внешней политики государства,  - Мониторинг социальной и, естественно,  политической жизни людей, имеющих влияние на положение дел в государстве, - Оценка всевозможных экономических, политических рисков,  исходя из значимых действий власть имущих. Прокурорская правда — журналистский проект, имеющий честь настоящего прокурора.  Проект Прокурорская правда — на защите правды для каждого человека.

TOP