Прокурорская Правда: вся правда о ГПУ, новости прокуратурыи силовых ведомств, аналитика событий в Украине, России
Вы находитесь здесь:Главная/Новости/Що соратник Садового Лев Підлісецький «забув» у Раді

Що соратник Садового Лев Підлісецький «забув» у Раді

31.03.2018

Політика – це бізнес. Особливо в Україні. Політична біографія народного депутата від фракції «Самопоміч» Лева Підлісецького – не виключення із правил.

У Верховній Раді 40-річний Підлісецький засідає вперше. Стати народним депутатом Лева Теофіловича, швидше за все, спонукав його друг Андрій Садовий. Хоча не виключено, що рішення піти в політику Підлісецький прийняв самостійно, коли після багатьох років взаємовигідної співпраці з мером Львова зрозумів, що політика – це бізнес. При чому дуже вигідний бізнес. А тому при першій кращій нагоді він вирішив стати народним депутатом.

Садовий і Підлісецький знайомі більше десяти років. В 2006 році депутатперейняв у Садового, який тоді вперше очолив Львів, естафету з управління ВАТ «Південьзахіделектромережбуд». Згодом ВАТ «Південьзахіделектромережбуд» стало ПАТ «Південьзахіделектромережбуд», а Підлісецький із голови правління «перекваліфікувався» у генерального директора компанії.

У 2009 році Лев Теофілович «обзавівся» ще одним бізнесом – туристичною компанією «Чудо Тур», інтереси якої взявся лобіювати львівський голова. ЗМІнеодноразово писали, що «Чудо Тур» отримує від міської влади преференції, про які інші туристичні фірми і мріяти не можуть. А у 2014 році Садовий навіть згадав компанію Підлісецького у новорічному привітанні. Чому б Андрію Івановичу не прорекламувати бізнес друга?!

Доля усміхнулася Підлісецькому після Революції Гідності, коли він разом із партією «Самопоміч» потрапив у Верховну Раду. Як і більшість соратників Садового, він заявляв, що йде у парламент, щоб працювати в інтересах громадян. Та, схоже, це були пусті слова.

У Верховній Раді новоспечений депутат очолює Підкомітет з питань електроенергетики та транспортування енергії Комітету ВРУ з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. Тут буде доречно заглянути у статут ПАТ «Південьзахіделектромережбуд» та почитати про предмет діяльності компанії. У першому ж пункті йдеться: «Проектування та будівництво ліній електропередач, підстанцій, об’єктів атомної, теплової та гідроенергетики, а також будівництво телекомунікацій». Випадковість? Конфлікт інтересів!

У Раді Підлісецький також входить до чотирьох міжфракційних об’єднань, серед яких – «Україна туристична». До них він, судячи з усього, приєднався не для того, щоб думати про проблеми громадян, а для лобіювання сімейного бізнесу. Тим, хто встиг забути, нагадаємо – дев’ять років тому Лев Теофілович заснував у Львові туристичну компанію «Чудо Тур».

Наразі правом власності на ПАТ «Південьзахіделектромережбуд» і ТзОВ «Чудо Тур» володіє дружина народного депутата Наталія Богданівна Підлісецька. Про це зазначено в електронній декларації депутата. Та навряд чи у когось є сумніви, що її бізнес – це і його бізнес.

Ілюзій немає! Лев Підлісецький став депутатом ВРУ, щоби лобіювати інтереси власних компаній. Залишається запитати у НАБУ, чому воно не помічає цього?

TOP