Прокурорская Правда: вся правда о ГПУ, новости прокуратурыи силовых ведомств, аналитика событий в Украине, России
Вы находитесь здесь:Главная/Новости/Квартира для Супрун: що підслухали в кабінеті Холодницького

Квартира для Супрун: що підслухали в кабінеті Холодницького

Квартира для Супрун: що підслухали в кабінеті Холодницького
04.04.2018

Майже місяць детективи НАБУ прослуховували кабінет головного антикорупційного прокурора Назара Холодницького. Для цього в акваріумі поруч з його робочим місцем встановили “жучок”. НАБУ згодом розкрили зміст записів, повідомляє “ Громадське“.

Одним із розслідувань НАБУ є справа щодо Олександра Богачова — помічника-консультанта лідера “Радикальної Партії” Олега Ляшка. За версією слідства, він намагався дати хабар виконувачці обов’язків міністра охорони здоров’я Уляні Супрун.

Ідеться про квартиру в житловому комплексі “Акварелі-2” у Вишневому Київської області. Натомість Супрун нібито пропонували допомогу у наданні міжнародною організацією у наданні Вишневому магнітно-резонансного томографу і цифрового мамографу для міської лікарні.

За версією НАБУ, міський голова Вишневого Ілля Діков може бути причетний до вимагання від компанії “Акварелі Девелопмент Холдінг” квартири, яку потім Богачов нібито пропонував Супрун.

Так, 1 березня, як йдеться у скарзі, Холодницький у себе в кабінеті зустрівся із заступником директора цієї компанії Сергієм Кафтею.

Під час зустрічі Холодницький нібито попередив Кафтю про можливі обшуки, а також розповів подробиці кримінальної справи, підбуривши до дачі завідомо неправдивих свідчень. Крім того, керівник САП проінструктував Кафтю, що саме він має говорити на допиті. Допит мав проводити процесуальний керівник у цьому провадженні Роман Симків. Потім Холодницький викликав до себе Симківа та надав йому вказівку допитати Кафтю як свідка у кримінальному провадженні.

На допиті, як вважають у НАБУ, Кафтя діяв згідно з інструкцією Холодницького, приховавши той факт, що міський голова Вишневого Діков вимагав від нього нерухомість.

У НАБУ вважають, що дії Холодницького “унеможливили здійснення досудового розслідування належним чином і позбавили детективів вагомих доказів”.

Згодом Кафтю допитали в НАБУ. Після цього він знову прийшов до Холодницького й усе розповів. Того ж дня Холодницький провів одразу декілька нарад. Спершу викликав свого заступника Володимира Кривенка та “наказав залякати” міського голову Вишневого Дікова під час проведення обшуку.

Відтак викликав Симківа та, вживаючи численні нецензурні вирази та принижуючи підлеглого, сказав йому, що Кафтя – його “друг” і що того дня його допитували без відома Холодницького в НАБУ.

Крім того, у скарзі йдеться, що Холодницький вимагав від Симківа покарати детективів НАБУ, “застосовуючи всі наявні в нього важелі впливу, зокрема, непогодження процесуальних документів, чим порушив заборони спонукати працівників до вчинення протиправних дій”.

Проте обшуки у “Акварелях” все-таки відбулися – суддя Ганна Сергієнко розглядала клопотання про обшуки і стала на бік НАБУ, дозволивши їх провести.

НАБУ вважає це формою незаконного контролю керівника САП над діяльністю його прокурорів. У скарзі йдеться, що Холодницький сказав Кривенку подзвонити слідчому судді та наказати не розглядати ці клопотання. Той пообіцяв зателефонувати заступнику голови Солом’янського суду Тарасу Оксюті або голові цього суду Людмилі Шереметьєвій та попросити їх відмовити в задоволенні клопотань НАБУ з формальних підстав.

Раніше “НАРОДНА ПРАВДА” інформувала, що, за думкою Холодницького, Антикорупційного суду в Україні не буде.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.


Джерело статті: “https://narodna-pravda.ua/2018/04/04/kvartyra-dlya-suprun-shho-pidsluhaly-v-kabineti-holodnytskogo/”

Прокурорская правда — это новый конструктивный проект, главная цель которого комплексное изучение совокупности процессов, происходящих в нашем государстве: социально-гуманитарных, экономических и политических.  Основные направления деятельности сайта Прокурорская правда:  - Комплексные и глубокие исследования внутренней и внешней политики государства,  - Мониторинг социальной и, естественно,  политической жизни людей, имеющих влияние на положение дел в государстве, - Оценка всевозможных экономических, политических рисков,  исходя из значимых действий власть имущих. Прокурорская правда — журналистский проект, имеющий честь настоящего прокурора.  Проект Прокурорская правда — на защите правды для каждого человека.

TOP