Прокурорская Правда: вся правда о ГПУ, новости прокуратурыи силовых ведомств, аналитика событий в Украине, России
Вы находитесь здесь:Главная/Новости/Витівка польських тітушок розлютила українців, соцмережі палають

Витівка польських тітушок розлютила українців, соцмережі палають

Витівка польських тітушок розлютила українців, соцмережі палають
03.05.2018
Скандал з польськими тітушками отримав продовження




Українці обурені новим скандалом, який розгорівся в Польщі навколо української повстанської армії. Як повідомляв портал "Знай.uа", там невідомі молодики спортивної статури напали на активістів товариства українців в Польщі «Магурич», які відновлювали старе українське греко-католицьке кладовище. Нападники звинуватили волонтерів в тому, що вони відновлюють могили воїнів УПА.

Атака на українців трапилася в ніч на 29 квітня у селі Стара Гута (гміна Нароль Любачівського повіту Підкарпатського воєводства). За словами волонтера і викладача Ольги Соляр, нападники прибули на старе кладовище, де розташувався табір. Там вони почали погрожувати його учасникам. Зокрема, вони кричали: «Wyp ... ać na Ukrainę» (вульгарно — «Забирайтеся в Україну») і звинувачували учасників табору у відновленні могил УПА. Дії поляків підняли хвилю обурення серед українців. Про це свідчать ексклюзивні коментарі Politeka.

«Тому що якби у нас була сильна держава, то всі сусіди давно заткнулись. Зрештою на Польщу і Росію можна подати в суд за операцію «Вісла» — сидітимуть тихо. Нам треба огризатися і не піддаватися на звинувачення — поляки вважають себе святими, а про анексію Галичини в 20-х забули».

«Мабуть полякам треба нагадати, як їх багато років принижували при Союзі. Тому, що якось однобока реакція. Тільки Україна погана тому, що почала відстоювати свої інтереси», «Це нащадки тих, що з вогнем і мечем лізли «на» Україну. Вирізали і палили, а тепер святих з себе корчать, вони, як і москалі – агресори», — пишуть в мережі.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що польські тітушки погрожують знищити "бандерівські могили". Об’єднання українців у Польщі (ОУП) сподівається, що органи правосуддя відреагують на загрози агресивно налаштованих молодиків на адресу активістів товариства "Магурич", які готували до відновлення надгробки на недіючому кладовищі в селі Стара Гута. Про це йдеться в офіційній заяві організації з приводу подій, які відбулися в ніч на 29 квітня



Джерело статті: “https://znaj.ua/society/vytivka-polskyh-titushok-rozlyutyla-ukrayinciv-socmerezhi-palayut”

Похожие материалы (по тегу)

Прокурорская правда — это новый конструктивный проект, главная цель которого комплексное изучение совокупности процессов, происходящих в нашем государстве: социально-гуманитарных, экономических и политических.  Основные направления деятельности сайта Прокурорская правда:  - Комплексные и глубокие исследования внутренней и внешней политики государства,  - Мониторинг социальной и, естественно,  политической жизни людей, имеющих влияние на положение дел в государстве, - Оценка всевозможных экономических, политических рисков,  исходя из значимых действий власть имущих. Прокурорская правда — журналистский проект, имеющий честь настоящего прокурора.  Проект Прокурорская правда — на защите правды для каждого человека.

TOP